Meksiko bez Ćićarita ide na Svetsko prvenstvo

Najbolji fudbaler u zemlji, ikada, nije u sastavu zbog događaja iz 2018. godine

12.11.2022. 13:30
  • Podeli:
Ćićarito-1668256155806.webp Foto: Profimedia

Najbolji igrač Meksika, u istoriji tamošnjeg fudbala, Havier Ernandez (34), popularni Ćićarito, ne ide na Svetsko prvenstvo u Katar. On se nije našao na spisku selektora Žerarda Martina, a jedan najpoznatijih novinara u Meksiku Hose Ramon Ernandez otkrio je razloge ove odluke.

Naime, uoči SP 2018. godine meksičku javnost je potrsao skandal u kom su brojni reprezentativci učestvovali u orgijama sa prostitutkama, a novinar Hernandez tvrdi da je Ćićarito bio glavni organizator. 

On je za politički dnevnik "Proceso" otkrio da je fudbaler na put sa ekipom, u Njujork i San Antonio, poveo dve prostitutke, a čelnicima meksičkog saveza je sve te tvrdnje negirao. Ostali igrači su priznali svoja ista dela i tražili "pomilovanje", pa su nastavili da igraju za reprezentaciju, dok je Ernandez stigao na "crnu listu" nacionalnog tima kao persona non grata.

"Ćićarito zbog toga neće igrati na na ovom Svetskom prvenstvu u Kataru", rekao je novinar Hernandez, a prenosi španska Marka.

Inače, reč je o igraču koji je najbolji strelac reprezenetacije Meksika ikada. On je dao 52 gola na 109 utakmica, a od sporne 2018. za nacionalni tim je odigrao samo tri utakmice.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()