Mesi kao u starim dobrim danima: Inter Majami prvi na tabeli, a Argentinac nastavlja da cepa mreže

Ovim trijumfom je Inter Majami obezbedio prvo mesto na Istoku pred početak plej-ofa

03.10.2024. 16:51
  • Podeli:
lionel mesi inter majami reuters-66feae62ebdf2.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Inter Majamija pobedili su na strani Kolumbus Kru rezultatom 3:2 u derbi meču Istočne konferencije MLS lige, a epitet igrača utakmice poneo je Lionel Mesi.

Argentinac je obeležio meč sa dva fantastična pogotka, a u strelce se upisao i legendarni Urugvajac Luis Suarez.

Gotovo čitavo prvo poluvreme u Ohaju nije bilo golova, a onda je Lionel Mesi u svom stilu načeo mrežu domaćina.

Argentinski mađioničar je sjajno primio dugu loptu između dva protivnička igrača, na nekih 20 metara od protivničkog gola, uspeo je zatim obojicu da ostavi iza sebe i da ćušne loptu pored protivničkog golmana Patrika Šultea.

Nova magija usledila je samo pet minuta kasnije, u poslednjim trenucima nadoknade prvog poluvremena. Mesi je iskosa sa leve strane šutirao iz slobodnog udarca preko živog zida, a Šulte je samo pogledom ispratio kako lopta ulazi u mrežu.

Na samom startu drugog dela, odnosno u prvom minutu nastavka je Dijego Rosi preciznim udarcem prepolovio zaostatak Kolumbusa, ali je potom Suarez već u sledećem napadu vratio gostima sa Floride dva gola prednosti. Urugvajac je iskoristio to što se protivnički golman sudario sa svojim štoperom i ispustio je iz ruku loptu, a on ju je samo glavom prosledio u nebranjenu mrežu.

Domaći tim se ponovo vratio u igru u 61. minutu, kada je Kučo Ernandez realizovao penal. Međutim, isti igrač nije uspeo da još jednom bude precizan sa bele tačke, u 84. minutu, već je rezultat tada ostao nepromenjen i Inter je odneo pobedu.

Inače, ovim trijumfom je Inter Majami obezbedio prvo mesto na Istoku pred početak plej-ofa. Inter je tako osvojio "suporters šild", trofej koji se dodeljuje ekipi s najboljim rezultatom na kraju prvenstva, ali pre plej-ofa koji će odlučiti prvaka od 23. oktobra.

Lionel Mesi koji se nedavno vratio sa dvomesečne pauze zbog povrede, ove je sezone skupio je 17 golova i 15 asistencija u 17 ligaških utakmica.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()