Milan mora da odluči o sudbini Luke Jovića: Ibrahimović ga obožava

Otkup ugovora nije moguć, samo produžetak pozajmice

06.02.2024. 10:47
  • Podeli:
Luka Jović-65accb4c79541.webp Foto: Profimedia

Na kraju sezone FK Milan mora da odluči da li će Luka Jović ostati u redovima roso-nera ili ne. Tim povodom, oni koji ga podržavaju, na vreme ističu njegove kvalitete, a novinar "Koriera dela Sera" Karlos Paserini ističe da Srbina legendarni Zlatan Ibrahimović podržava.

Ibrahimović je od decembra viši savetnik u Upravnom odboru Milana, jedan od najbližih saradnika vlasnika Kardinalea.

Luka Jović je u Milano stigao na jednogodišnju pozajmicu, bez prava otkupa, a klub je na sebe preuzeo isplatu pola plate Srbina u iznosu od 2.500.000 evra, dok drugu polovinu i dalje plaća Real Madrid.

Milan ima opciju da produži pozajmicu do 30. juna 2027..

Jović je u Seriji A ove sezone do sada odigrao 19 utakmica i ostvario učinak od sedam golova i jedne asistencije. Postigao je i dva gola u Kupu Italije, dok je u Ligi šampiona odigrao dve utakmice, ali se u tom takmičenju još nije upisao među strelce.

Novinar "Korijere dela Sera" poredi Jovića sa Danijelom Masarom, koji je često morao da se zadovolji mestom na klupi dok je bio u Milanu 1990, ali je postigao neke veoma važne golove ulazeći sa klupe.

"Ulazi sa klupe i pogađa. Došao je poslednjeg dana prelaznog roka kao misteriozni objekat, preuranjeno obeležen kao promašaj, a sada je dodatna snaga u napadu. Dočekao je svoju osvetu. "Ibrahimović je lud za njim", zaključuje Paserini.

Joviću ugovor ističe na kraju sezone, ali Milan ima opciju da ga produži do 30. juna 2027. i želi da ga osigura.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()