Milojević ponovo na Marakani: Nema obećanja i garancija, možda vratimo Borjana

Bio sam trener u omladinskoj školi dok aktuelna garnitura nije došla i napravila pomak, kaže novi trener Zvezde

22.12.2023. 13:56
  • Podeli:
Sava Radovanović-658584ed0c2a4.webp Foto: Sava Radovanović/Tanjug

Fudbaleri Crvene zvezde dobili su novog trenera i sada svi mogu u miru na zimski odmor. Na "Marakani" je predstavljen stari zananac - Vladan Milojević koji će, nakon pauze u prvenstvu, ekipu okupiti i sprovesti kroz pripreme za prolećni deo Superlige Srbije. 

"Kada sam odlazio znao sam da je to samo trenutno. Poziv je stigao i nije bilo razmišljanja. Dobro me znate, neko sam ko veruje u rad i nezahvalno je obećavati, ali uradiću sve što je do mog tima i mene da nastavimo putem kojim smo krenuli pre nekoliko godina", rekao je na svom obraćanju medijima, posle četiri godine, novi-stari trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević.

On je na klupi crveno-belih nasledio Baraka Bahara, a ugovor je potpisao na dve i po godine.

"Sa 16 godina sam došao u Zvezdu iz jednog malog mesta. Zvezda mi je mnogo dala, mnogo znači meni i mojoj porodici. Otišao sam posle dobrih rezultata, ali uvek sam govorio da Zvezda može da računa na mene, da uvek ima tog jednog čoveka koga može da pozove", istakao je Milojević na zvaničnoj promociji.

Mladi igrači su benefit tima

Dobro trener zna i kakva je Zvezda danas:

"Zvezda je na dobrom putu. Javnost je navikla na visok nivo, impozatno je šta je sve radila poslednjih godina i potrebno je držati kontinuitet. Ima stvari koje ćemo probati da zadržimo. Ne smemo da kažemo da Bahar nije radio kako treba. Veliki benefit timu su mladi igrači koji su dobili šansu u Ligi šampiona i tu leži potencijal, treba im davati šansu i dalje", naveo je Milojević.

Foto: Sava Radovanović/Tanjug

Rad na kadrovskim rešenjima

Na pitanje koliko će mu sada biti "lakše" nego prvi put, Milojević je odgovorio kontra pitanjem.

"Možda je pitanje koliko će biti teže? Mi smo 2017. kretali od nule, pa se videla razlika, sada je drugačije. Sve se zaboravilo što je bilo. Bio sam trener u omladinskoj školi dok aktuelna garnitura nije došla i napravila pomak. Nije lako voditi sve ovo, sa velikim očekivanjima i ponavljanjem rezultata. Znate kakav sam čovek, nema obećanja, garancija, osim što obećavam da ćemo dati sve od sebe", poručio je Milojević i dodao da će se od ponedeljka detaljnije baviti timom i kadrovskim rešenjima, uključujući i eventualni povratak Milana Borjana.

Baharovo mišljenje ne može da škodi

Upitan je novi trener da li se možda čuo sa bivšim trenerom Baharom, odnosno da li je čuo njegovo mišljenje o sastavu.

"Nisam imao komunikaciju sa Baharom, ako budem imao mogućnost saslušaću, zašto da ne? Sa mnom su tri kvalitetna trenera, Nebojša Milošević. Dobro ga poznajete, on je veliki zvezdaš i sa njim sam radio u poslednje dve godine. Ivan Vučetić, on će biti zadužen za fizičku pripremu i Bojan Ofenbaher za analitiku. Oni su posvećeni momci koji su pre svega veliki zvezdaši. Ja ne mogu sve sam, oni su mi od velike pomoći".  
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()