Ministar policije Turske: Uhapšeno 12 osoba zbog nasilja na utakmici u Trabzonu

Slobode su lišene i osobe koje su na mrežama pozivale na sukobe

18.03.2024. 11:57
  • Podeli:
Tuca na fudbalskom terenu-65f81e005289d.webp Foto: Huseyin Yavuz/Dia Images via AP/Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Turske Ali Jerlikaja izjavio je da je 12 osoba uhapšeno zbog nasilja, koje je izbilo posle meča 30. kola nacionalnog fudbalskog prvenstva između Trabzona i Fenerbahčea, prenose lokalni mediji.

Utakmica je odigrana u Trabzonu pred oko 40.000 navijača. Fenerbahče je pobedio rezultatom 3:2.

"Uhapšeno je 12 osoba koje su identifikovane kao umešane u incidente koji su se dogodili posle utakmice Trabzon - Fenerbahče", napisao je Ali Jerlikaja na društvenoj mreži Iks.

Jerlikaja je naveo da je pored navijača koji su upali na teren, uhapšeno i pet osoba koje su na društvenim mrežama pozivale na nasilje.

Incident se dogodio po završetku meča, pošto su fudbaleri Fenerbahčea slavili pobedu. Navijači Trabzona su napali fudbalere i trenera istanbulskog kluba Ismaila Kartala, dok je golman gostiju Dominik Livaković dobio udarac u glavu.

Fudbalski savez Turske (TFF) je osudio nerede u Trabzonu i naveo da će odgovorni za incidente biti sankcionisani.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()