Mitroviću drakonska kazna zbog odgurivanja sudije

Zbog crvenog kartona na kup meču protiv Mančester Junajteda

04.04.2023. 19:10
  • Podeli:
aleksandar mitrović profimedia-642c5938af370.webp Foto: Profimedia

 Fudbaler Fulama i reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović kažnjen je sa osam mečeva suspenzije zbog crvenog kartona koji je dobio na meču četvrtfinala FA Kupa između Mančester Junajteda i Fulama. 

Uz to, Srbin će morati da plati i novčanu kaznu u visini od 75.000 funti.

Disciplinska komisija Fudbalske asocijacije Engleske (FA) povećala je inicijalnu kaznu Mitroviću sa tri na čak osam utakmica, pa najbolji strelac Fulama neće moći da igra praktično u naredna dva meseca. 

Mitrović je jedan meč kazne odradio, što znači da mu ostaje još sedam utakmica koje će morati da preskoči. 

Mitrović je u meču protiv Mančester Junajteda isključen jer je posle dosuđenog penala za "đavole" i isključenja Vilijana nasrnuo na sudiju Krisa Kavanu, kog je nekoliko puta povukao i odgurnuo. Po automatizmu je odmah bio suspendovan na tri meča, ali je FA tražio dodatnu kaznu zbog nasilničkog ponašanja. 

Uz Mitrovića, kaznu je dobio i menadžer Fulama Marko Silva, koji je suspendovan sa naredna dva meča i moraće da plati 20.000 funti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()