Moguće opcije za Zinedina Zidana: Brazil, SAD, Juventus, PSŽ ...

L'Ekip je razmatrao nove opcije koje je su ostale za bivšeg trenera Real Madrida i samo je jedna realna

08.01.2023. 10:40
  • Podeli:
Zinedin Zidan-63ba8cd6aa7aa.webp Foto: Profimedia

Zinedin Zidan je uvek u centru pažnje. Nekadašnji reprezentativac Francuske, danas trener na voljnom odmoru od posla, interesantan je medijima i kada nema angažman. Tako francuski mediji neprestano traže opcije koju bi ekipu mogao da preuzme Zidan, pa i kad omanu ili kada ih legenda demantuje oni ne prestaju. 

L'Ekip je prvih dana 2023. razmatrao nove opcije koje je su, posle Svetskog prvenstva u Kataru, ostale za bivšeg trenera Real Madrida.

Budućnost Zinedina Zidana je u vazduhu jer se u petak saznalo da Didije Dešan ostaje selektor Francuske jer je obnovio ugovor sa Trikolorima

Prema pisanju francuskog sportskog lista Zidanov cilj je jasan i on to ne krije: jednog dana biće selektor Francuske. Upravo u intervjuu za L'Ekip, za svoj 50. rođendan, priznao je: 

"Želim to naravno. I biću, nadam se, jednog dana. Kada? Ne zavisi od mene. Ali želim da zatvorite krug sa Francuskom. Tim Francuske je nešto najlepše što postoji."

Zidanove opcije u ovom trenutku

Od završetka Svetskog prvenstva u Kataru, tačnije tri: Brazil, Portugal... i odnedavno SAD. 

"Zizu je veoma voljen i poštovan u Brazilu“, objašnjava novinar francuskog lista, što otvara mogućnost da postane selektor Karioka sada kao realnu, ali „iskustvo na čelu drugog tima koji nije Francuska ga ne čini trenutno mnogo raspoloženim“. U ovom slučaju se i jezička barijera označava kao važna.

S druge strane, reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država mogla bi biti opcija za Svetsko prvenstvo 2026. na koje će Amerikanci stići sa ogromnom ambicijom jer su jedni od domaćina, a i to im je prilika da završe posao prikazan u Kataru 2022. sa veoma mladom ekipom. 

U klupskom fudbalu na pomolu je Juventus iz Torina, čije je boje tokom igračke karijere nosio Zidan. "Stara dama" nastavlja da bude projekat koji bi mogao da privuče Francuza, ali ta mogućnost trenutno nije na dnevnom redu, a Italijani su promenili situaciju sa osam uzastopnih pobeda pod komandom Alegrija.

Na kraju, PSŽ. 

"Sanjali su ga u proleće. Posebno katarski emir Tamim ben Hamad Al Tani, koji ga veoma ceni.“ Ali iz L'Ekipa kažu da postoje stvari koje se moraju promeniti u PSŽ da bi Zizu seo na njihovu klupu. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()