Mračna sličnost sa nacistima: Adidas povlači nemački dres sa brojem 44

Prvo su izazvali kontroverze sa roze bojom dresova, a onda je došao na red i dres broj 44

01.04.2024. 20:06
  • Podeli:
adidas 3profimedia-0098614667-660af7675f457.webp Foto: Profimedia

Novi dresovi nemačke reprezentacije izazvali su mnogo diskusija odmah pošto su predstavljeni javnosti. Reprezentacija ne bi trebalo da se takmiči u roze opremi, smatrali su jedni dok su drugi jarku boju na dresovima smatrali hrabrom i lepom.

Ne samo pobeda, već pre svega brojke o prodaji dokazuju da je dobavljač Adidas u pravu. 

„Dres u gostima nikada se nije prodavao bolje nakon njegovog predstavljanja“, rekao je portparol Adidasa Oliver Brigen.

Uzbuđenje oko ružičastog dresa je splasnulo ali su se pojavile nove nevolje oko dresova za Evropsko prvenstvo.

Prema saznanjima „Bilda”, Adidas je odlučio da otkaže ponudu i proizvodnju dresova sa brojem 44 odštampa u onlajn prodavnici.

Prema dizajnu fonta ovaj broj previše podseća na zabranjenu SS oznaku iz nacističke nemačke.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()