Murinjo objasnio zašto je napravio neverovatnu izmenu: Nije bilo lako ni Sančesu ni meni

Želim da ostanem ovde u Rimu, nikad jasniji nije bio Portugalac

18.12.2023. 11:28
  • Podeli:
Žoze Murinjo-65801eba8c602.webp Foto: Massimo Paolone /LaPresse via AP/Tanjug

Žoze Murinjo je svoj plan za svoju budućnost izneo jasnije nego ikada: uprkos ponudama iz Saudijske Arabije, on želi da nastavi da bude trener Rome. Portugalac se, posle poraza od Bolonje u Seriji A, setio i Siniše Mihajlovića godinu dana posle smrti:

"Želim da zagrlim celu Sinišinu porodicu, žao mi je što to nisam uradio pre utakmice“, rekao je Portugalac i priznao nameru da sledi komandu Rome, po prvi put ne ostavljajući nikakvu sumnju u to: 

"Želim da ostanem ovde u Rimu. Moramo dobro da razmislimo o finansijskom fer pleju, kao i o potpisivanju nekih mladih igrača umesto fudbalera koji ti daju nešto samo trenutno. Dostupan sam, iako još nisam razgovarao sa upravom kluba. Gledam navijače koji nas bodre posle utakmice i mislim da bi bilo dosta teško da se odvojim od njih. Ako se rastanemo to neće biti moja odluka".

Promena Renata Sančesa posle 17 minuta 

Murinjo je napravio izmenu u drugom poluvremenu kojom je sve zbunio, i igrače na terenu, i publiku, ali i komentatore koji su prenosili utakmicu. Uveo je Renata Sančesa u igru i zamenio ga posle svega 17 minuta.

"Uveo sam ga i izveo nekoliko minuta kasnije. To je nešto što sam uradio svega tri ili četiri puta u karijeri. Nije bilo lako ni njemu ni meni. Molim za oproštaj. On se plaši povreda, radi veoma slabim intenzitetom, davao je pozitivne znake protiv Šerifa, ali sam shvatio da još nije napravio veći pomak. Poslednji put sam to uradio sa Nemanjom Matićem u Čelsiju, ali iz drugih razloga. Nisam mogao da ostavim tim sa igračem sa tako niskim tempom u igri. Morao sam tako da odlučim i veoma mi je žao".

Roma igra bez Dibale i Lukaku, a Murinjo zna koliko oni fale timu: 

"Bez Paula nema klase, bez Romelua nema fizičke snage. Imali smo dosta poteškoća sa povredama i nemamo mnogo igrača koji mogu da ih zamene".

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()