Murinjo se snašao, ali na kamere nije mislio: Dečak odneo poruku golmanu Rome

Odlična ideja portugalskog trenera

11.12.2023. 11:19
  • Podeli:
Žoze Murinjo-63bd6c711efc2.webp Foto: Profimedia

Trener Rome Žoze Murinjo pleni svojom inteligencijom, ali u realizacijama svojih ideja zaboravlja da su kamere uključene svuda oko njega. Na poslednjoj utakmici Serije A, koju je ekipa iz Rima remizirala sa Fjorentinom (1:1), Murinjo je morao da menja taktiku jer je ostao sa dva igrača manje na terenu. 

Romelu Lukaku je doveo Romu do vođstva u 5. minutu, a ekipa je od 64. minuta, posle drugog žutog kartona, ostao bez Nikola Zalevskija. Fjorentina je samo dva minuta kasnije izjednačila preko Martineza Kuarte.

U 87. minuti Roma je ostala sa devet igrača kada je crveni karton dobio upravo Lukaku, što je nateralo Murinja da se brzo snađe.

Belgijanac još nije ni napustio teren, a Portugalac je pozvao dečaka koji skuplja lopte. Pokušao je usmeno da mu prenese uputstva za golmana Ruija Patricija, ali dečak nije mogao da zapamti poruku, pa je trener Rome otrčao do klupe i na papiru napisao poruku za svog golmana.

Dečak je otrčao do Patricija i predao mu poruku, a golman Rome mu je vratio papirić koji je dečak zadržao kao dragu uspomenu. 

Kamera snimila šta je pisalo na papiru

Mnogi su se pitali šta je Murinjo napisao, a uvidom u fotografiju papirića jasno je da se radilo o instrukcijama prilikom kornera Fjorentine.

S obzirom na to da je vrhunski skakač Lukaku isključen, Murinjo je morao da preraspodeli igrače u kaznenom prostoru, pa je usmerio Patricija da na prvu stativu postavi El Šaravija i Bovea.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()