Najemotivniji trenutak na ceremoniji otvaranja EURO 2024: Žena legende sa peharom, a onda pogled u nebo

Navijači su gromoglasnim aplauzom i skandiranjem pozdravili ovakav potez

14.06.2024. 22:22
  • Podeli:
2024-06-14T185911Z_553188300_UP1EK6E1GQK6I_RTRMADP_3_SOCCER-EURO-GER-SCO-REPORT euro 2024 otvaranje reuters-666ca2964a8f4.webp Foto: Reuters

Evropski šampionat u fudbalu je zvanično otvoren na stadionu "Alijanc arena" u Minhenu, gde prvu utakmicu igraju međusobno domaćin Nemačka i selekcija Škotske. 

Obe reprezentacije imaju sjajnu podršku, očekivano brojniju "panceri", koji su na početku meča odali počast legendi.

Žena čuvenog Franca Bekenbauera Hajdi izašla je na teren pre početka duela, zajedno sa dvojicom kapitena selekcija Nemačke koje su podizale pehar kroz istoriju Evropskog prvenstva - Bernardom Decom i Jirgenom Klinsmanom

U rukama je držala pehar koji se dodeljuje osvajaču turnira. Scena je bila i više nego emotivna, a u jednom trenutku je Hajdi pogledala u nebo i rukom gestikulirala pozdrav svom voljenom. 

Navijači su gromoglasnim aplauzom i skandiranjem pozdravili ovakav potez i tako se još jednom prisetili čuvenog "Kajzera".

Reuters

On je za reprezentaciju Zapadne Nemačke tokom karijere odigrao 103 meča i dao 14 golova osvojivši Evropsko prvenstvo 1990. godine.

U januaru ove godine, legendarni nemački fudbaler Franc Bekenbauer preminuo je u 78. godini. Jedan je od retkih koji je imao podjednako impresivnu i igračku i trenersku karijeru. Bio je fudbalski revolucionar, najbolji fudbaler planete i "Fudbalski car".

Foto: Profimedia

Bekenbauer je bio poznat po mogućnosti igranja na više pozicija. Legendarni Nemac je redefinisao ulogu odbrambenog fudbalera unevši znatno ofanzivniji pristup.

Popularizovao je poziciju libera svojim ofanzivnim istrčavanjima i pokretanjima napada iz zadnje linije, dok je ujedno odrađivao i svoje defanzivne zadatke.

Tokom karijere dobio je nadimak "Der Kaiser" (car) zbog svog stila igre, liderstva na terenu, ali i imena Franc koje je bilo ime velikog broja austrougarskih vladara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()