Najskuplja Bajernova kupovina: Detalji Kenjovog transfera

Englez konačno ima priliku da osvoji neku titulu

11.08.2023. 09:42
  • Podeli:
Hari Kejn-64a67c89f1807.webp Foto: AP Photo/Dave Thompson/Tanjug

Hari Kejn novi je igrač Bajerna. Fabrizio Romano javlja da je dogovoren transfer Totenhemove legende i kapetana. Nemci će Englezima platiti 100 miliona evra plus 20 miliona kroz bonuse. 

Kejn će potpisati ugovor na četiri godine, a transfer je dogovoren u četvrtak veče. Kejn je odmah otputovao u Minhen, gde će odraditi lekarske preglede.

Engleski internacionalac, prema Transfermarktu vredi 90 miliona evra, a ugovor sa Totenhemom mu je trajao do juna 2024. Kejn je pre nekoliko sedmica izrazio želju da pređe u redove nemačkog prvaka i Totenhem je bio prisiljen da prihvati ovu ponudu jer je u protivnom mogao da izgubi Kejna besplatno. Kejn je za Totenhem u 435 utakmica dao 280 golova i 64 puta asistirao.

Igrao je još za Norvič, Lester, Lejton Orient i Milvol, a za reprezentaciju Engleske na 84 nastupa ima 58 golova. Ovo je ujedno i najskuplja kupovina u istoriji Bajerna. Dosadašnji rekord držao je Lukas Hernandez (27), kog je Bajern kupio za 80 miliona evra od Atletiko Madrida pre četiri godine. Ovog leta Bajern je prodao francuskog defenzivca PSŽ za 45 miliona evra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()