Nakon sramnog skandiranja na račun Srbije: FSS ljut na UEFA

Hrvatski savez prebacio krivicu na Albance

22.06.2024. 17:10
  • Podeli:
FSS logo-646ca1ad2905c.webp Foto: FSS

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Jovan Šurbatović, osvrnuo se na sramne povike tokom meča Hrvatske i Albanije.

Na tom meču, navijači dve reprezentacije su imali sramne povike poput "Ubij Srbina".

Istog dana je Šurbatović izjavio je da će naš nacionalni tim napustiti Evropsko prvenstvo ukoliko albanski i hrvatski fudbalski savez ne budu kažnjeni.

Još uvek se čeka na reakciju UEFA.

"Najveći mogući oblik ispoljavanja rasizma. Malo smo ljuti što se nije reagovalo adekvatno, ali verujemo da će kazna biti u skladu s učinjenim prekršajem. Kada se desi da navijači horski uzvikuju parole koje šire mržu ili rasizam, službena lica moraju da reaguju. Sudija i delegat u komunikaciji rešavaju odmah slučaj. Kao delegat, dobijam od UEFA sav potreban materijal, odgovarajuće priručnike i sve ostalo što je bitno za ta dva tima reprezentacije. Priprema za meč mora da bude temeljna i bez obzira o kojem jeziku se radi, delegat mora da bude upućen u sve potencijalne rizike koje nosi određeni meč", rekao je Šurbatović za "Kurir" i dodao:

"UEFA je momentalno reagovala u slučaju kvazi novinara koji provocirao i izbacila ga sa EURO. Želimo da ovo bude primer za ubuduće da se svim pošalje poruka da nema mesta rasizumu u fudbalu! I da će svi snositi najveće moguće sankcije ako se ogluše o to".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()