Nastavak hapšenja hrvatskih navijača: UEFA na potezu

Hrvatski savez već na uslovnoj

15.10.2023. 13:16
  • Podeli:
hapšenje_kolumbija_anadolija 1-64c529fc276e8.webp Foto: Anadolija

U Osijeku i Vinkovicma uhapšeni su navijači koji su izazvali incidente na nedavnoj fudbalskoj utakmici između reprezentacija Hrvatske i Turske, kada se sa tribina čulo pevanje ustaških pesama.

Pomenuta hapšenja su nastavak policijske akcije koja se sprovodi već nekoliko dana. 

Pred kraj prvog poluvremena na utakmici odigranoj u četvrtak, grupica navijača pevala je stihove "Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom, hrvatski dom".

UEFA je pre ovog ispada kaznila reprezentaciju Hrvatske sa 10.000 evra, oduzimanjem 1.000 mesta za gledaoce na susretu s Turskom i dve godine uslovne kazne, zbog pojavljivanja ustaške zastave na prethodnoj domaćoj kvalifikacionoj utakmici sa Letonijom na Rujevici.

Incident u Osijeku je nov i zbog njega Hrvatskom fudbalskom savezu preti nova, rigorozna kazna, navodi portal Index.hr.

Podseća da je premijer Hrvatske Andrej Plenković osudio pevanje ustaških pesama, poručivši da to rade ljudi koji žele zlo hrvatskoj reprezentaciji.
Osudi se pridružio i ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović koji je rekao da niko ne može da ga uveri da oni koji pevaju ustaške pesme ne znaju da time čine štetu fudbalu, društvu i državi.

A sve ovo je osudio i selektor Hrvatske Zlatko Dalić koji je i najavio da "oni koji treba da znaju dobro znaju ko su počinioci" kao i da je to "manjina u publici".
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()