Natho doneo radost Partizanu, pa se slomio: Fudbaler se rasplakao nakon penala

Natho je postigao vodeći gol za Partizan

07.10.2023. 21:39
  • Podeli:
bibras natho foto fk partizan sandic (2)-6521b3948e1dc.webp Foto: FK Partizan/Sandić

Fudbaleri Partizana ostvarili su i osmu uzastopnu pobedu u Superligi Srbije pošto su u 11. kolu kao domaćini pobedili lučansku Mladost rezultatom 2:0.

Domaćin je ofanzivno otvorio meč, a već u 5. minutu je imao stoodstotnu šansu, ali je Mateus Saldanja pogodio stativu. Dobru šansu je malo kasnije imao i Nikola Antić, ali je do poluvremena ostalo 0:0.

Najzaslužniji za pobedu do koje je Partizan stigao u drugom poluvremenu bio je Gajas Zahid. Norvežanin je prvo izborio penal u 58. minutu koji je u gol pretvorio Bibras Natho, a onda je u 70. postavio konačan rezultat posle asistencije Saldanje. 

Natho je postigao taj vodeći gol za Partizan, nakon čega je i zaplakao. Izraelcu su odmah pritrčali svi sa klupe, kako bi proslavili gol, ali i kako bi mu pružili podršku i utešili ga.

Natho se rasplakao usled nemilih događaja koji su pogodili Izrael, gde je u toku razmena vatre između Izraela i Palestine. Od jutros je u toku napad Hamasa na Izrael, a u poslepodnevnim satima počela je i jaka kontraofanziva Izraelaca. 

Bibras Natho rođeni je Izraelac i vrlo mu teško padaju ovakvi momenti, kada zna da se njegov narod bori za život i da je stanje na ivici rata. Natho je do skoro bio kapiten fudbalske reprezentacije Izraela. Odlikovan je Predsedničkom medaljom, što je najveće priznanje u Izraelu.

Izraelski mediji navode da je poginulo najmanje 200, a da je ranjeno više od 1.100 ljudi. Palestinski zvaničnici, sa druge strane, navode da su u izraelskim vazdušnim udarima poginula 232 Palestinca, a ranjeno 1.697 ljudi. 

Partizan sad ima 25 bodova, pet više od TSC i sedam više od Crvene zvezde, ali uz utakmicu više. 

U narednom kolu, posle reprezentativne pauze, Partizan će u goste subotičkom Spartaku, dok će Mladost dočekati niški Radnički.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()