Navijači AEK-a "zapalili" Atinu: Slavlje na stadionu i ulicama trajalo celu noć

Titula, 13. u istoriji kluba, među žuto-crne stigla je posle pet godina

15.05.2023. 13:25
  • Podeli:
AEK_slavlje_TW-6461df89d7429.webp Foto: Twitter/@AEK_France

U susretu poslednjeg kola grčke Superlige AEK je, na svom stadionu, pobedio Volos sa 4:0 i završio prvenstvo sa pet bodova više od Panatinaikosa koji je u zadnjem kolu kod kuće odigrao 1:1 protiv Arisa.

Navijači AEK-a su bili spremni za proslavu titule i na stadionu, a potom se fešta, kako to liči na Grke, prenela i na ulice Atine. Titula, 13. u istoriji kluba, među žuto-crne stigla je posle pet godina.

Veći broj grčkih šampionskih pehara imaju samo Olimpijakos sa rekordnih 47 titula i Panatinaikos koji je 20 puta bio prvak.

Na kraju je AEK slavio sa 83 boda, Panatinaikos ima 78, a Olimpijakos 73 boda. PAOK je četvrti sa 65, dok je Aris na petom mestu ima 51 bod.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()