Navijači Portsmuta ne zaboravljaju Roberta Prosinečkog

Navijači su jednako glasni kao pre, bilo da tim pobeđuje ili gubi. To je lojalnost prema klubu, rekao je hrvatski trener

14.03.2023. 13:18
  • Podeli:
Robert Prosinečki_Večernji list Pixsell-1666538350039.webp Foto: Večernji list / Pixsell

Robert Prosinečki, tokom cele igračke i trenerske karijere, osvaja srca navijača. Poslednji put se čuveni hrvatski fudbaler, koji se u inostranstvo vinuo iz Crvene zvezde sa peharom evropskog šampiona u rukama, sreo sa ovacijama i srdačnom dobrodošlicom prethodnog vikenda kada je boravio u Engleskoj kao gost svog nekadašnjeg kluba Portsmuta.

Iako je popularni Žuti u pomenutom klubu, nekada premijerligašu, danas članu nižerazrednih liga, boravio samo jednu sezonu (2001/2002) navijači ga nisu zaboravili. Naprotiv, emocije prema njemu i dalje imaju. 

Ni Prosinečki nije očekivao ovakvu dobrodošlicu. Naročito ako je u dresu Pompeja odigrao svega 35 utakmica i dao devet golova. 

"Tokom mog boravka u Portsmutu navijači su me voleli, a verujem da sam igrao vrlo dobro za njih i zbog toga je zaista sjajno vratiti se pred njih. Igrati za ovaj klub je bilo neverovatno i posebno. I sada vidim da ljudi ovde žive i dišu za fudbalski klub. Veliki klubovi imaju mnogo navijača, ali je ovde drugačije i posebno. Navijači su jednako glasni kao pre, bilo da tim pobeđuje ili gubi. Tako se vidi ljubav i lojalnost prema klubu", rekao je Robert Prosinečki.

Pitali su fudbalskog stručnjaka, koji je posle aktivnog igranja postao trener, da li bi preuzeo Portsmut iako se takmiči u nižim ligama?

"Često razmišljam o tome da treniram ovaj klub. Ako ikada bude ponude, razmislio bih o njoj. Ovo je klub sa dušom i dao sam mu 100 odsto sebe kao igrač. Bila je to divna godina za mene kao igrača, a otišao sam iz njega zbog očeve bolesti", rekao je Robert Prosinečki.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()