Najbolje navijačke koreografije u 2023. godini: Ultras world smestio Delije u Top 10

Nema ljubitelja fudbala koji ne voli da vidi dobar performans oko terena

04.01.2024. 17:00
  • Podeli:
Navijači Zvezde Delije-658ffee850b41.webp Foto: Profimedia

Navijači na fudbalskim stadionima širom sveta prave koreografije za pamćenje. U ceo taj spektakl na tribinama uloženo je mnogo kreativnosti, emocija, ali i novca. A nije tajna da se navijačke grupe u Evropi „takmiče“ koja će koju na tribinama da nadigra.

Nema ljubitelja fudbala koji ne voli da vidi dobar performans oko terena, bez obzira na to što poruke nekada nisu najprimerenije.

Poznati časopis "Ultras world" objavio je svoju rang listu od deset najkreatvnijih navijačkih grupa u 2023. Uz napomenu da je godina bila „puna spektakularnih akcija širom sveta“.

Na 10. mestu nalaze se navijači švajcarskog Basela.  

Na 9. mestu su fanovi švedskog Hamarbija.

Na 8. mestu su neverovatni navijači nemačkog Dinama iz Drezdena, koji nisu napustili klub ni kada je ispao iz Bundeslige.

Na 7. mestu su, neizostavne, Delije. Navijači Crvene zvezde svake godine se svojim izdanjima nađu u vrhu lista.

Na 6. mestu nalaze se navijači Slavije iz Praga, koji pune stadion na svakoj utakmici, a njihova grupa Tribuna Sever odabrala je svoje najbolje koreografije u 2023. godini.

Na sredini tabele, na 5. mestu, nalaze se pristalice iz marokanskog kluba Raja Kazablanka.

Na 4. mestu su Austrijanci – navijači Rapida iz Beča.

Na 3. poziciji su koreografije grupa koje podržavaju francuski Olimpik Marsej, koje se neretko prostiru preko svih tribina na stadionu.

Na 2. mestu su, po mnogima nepravedno jer zaslužuju vrh, kontroverzni fanovi Legije iz Varšave.

1. mesto zauzela je grupa Ultras viner 2005 (Pobednici 2005, po godini osnivanja), navijači najpopularnijeg kluba u Maroku – Vidad Kazablanka. Ovo je klub koji ima najveću bazu navijača širom sveta – broje se u milionima. 

Iako jedni od najmlađih na fudbalskoj sceni već tri puta su proglašavani za najbolje ultrase sveta, 2015. 2019. i 2022. godine, po rangiranju ovog popularnog časopisa "Ultras world"

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()