Nelegalni poslovi: Nejmar kažnjen sa 3,1 milion evra

Nevolje u domu fudbalera

04.07.2023. 21:24
  • Podeli:
Nejmar_Neymar_Foto Reuters-638f04d40e645.webp Foto: Reuters

Proslavljeni brazilski fudbaler Neimar kažnjen je sa 3,1 milion evra zbog kršenja ekoloških propisa prilikom građevinskih radova na njegovoj vili u predgrađu Rio de Žaneira. 

Vlasti su naredile prekid svih radova i zatvorile to mesto, a brazilski mediji prenose da je 31-godišnji napadač u međuvremenu napravio žurku u vili.

Sud u Brazilu je kaznu izrekao zbog izgradnje veštačkog jezera bez ekološke dozvole u dvorištu vile proslavljenog fudbalera Nejmara.

Među utvrđenim prekršajima su i neovlašćeno preusmeravanje vodotoka, kao i neovlašćeno premeštanje zemlje i biljki, a Nejmar ima pravo da se žali u narednih 20 dana.

Napadač Pari Sen Žermena je nekretninu u Mangaratibi, 120 kilometara zapadno od Rio de Žaneira, kupio 2016. godine,

Prema izveštajima lokalnih medija ona se prostire na 10.000 kvadratnih metara i uključuje heliodrom, spa centar i teretanu, a Neimar je nedavno počeo i izgradnju veštačkog jezera na tom potezu.

Lokalne vlasti su, nakon pritužbi na društvenim mrežama, otkrile nekoliko prekršaja tokom gradnje veštačkog jezera i plaže i prednele tužbu protiv proslavljenog fudbalera Pari Sen Žermena.

Nejmar nije igrao od februara, a pojavile su se glasine da bi mogao da napusti PSŽ, sa kojim ima ugovor do 2027. godine.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()