Nema više pretnji smrću, turski navijači opčinjeni Tadićem: Srpski kapiten imao maestralan potez

Odigrao je svih 18 utakmica za Fener u svim tamičenjima

28.10.2023. 21:50
  • Podeli:
profimedia-0817120592 dušan tadić fenerbahče-653d65ce619db.webp Foto: Profimedia

Dušan Tadić, kapiten reprezentacije Srbije, za kratak period postao je miljenik navijača Fenerbahčea, čak su mu i na utakmici Evrolige skandirali ime u prepunoj Ulker areni. A pre samo tri meseca turski navijači pretili su iskusnom vezisti zbog sukoba sa Orkunom Kokčanom na meču Ajaksa i Fejenorda.

Tada su mu nalozi na društvenim mrežama bili zatrpanima pretnjama smrću.

Dušan Tadić je sinonim za predan rad i vernost, opčinjen je fudbalom i pošteno se uvek bori za tim čije boje brani. Za srpsku desetku ne postoji propušten meč, čak i kada trener poželi da ga odmori jer mu je 35 godina, umetnik u kopačkama iz Bačke Topole, to neće ni da čuje.

Tako je bilo za dvoboj Lige konferencije gde je u Istanbulu Fenebahče ugostio Ludogorec, a trener Ismail Kartal ponudio je Tadiću da ostane na klupi za rezerve, što on nije hteo ni da čuje. Rekao je da ne želi bilo kakvu poštedu i odmor i da je spreman da od prvog minuta napadne Bugare.

Tako je i bilo. Od prvog sudijskog zvižduka našao se na terenu, na kom je proveo preko sat vremena do trenutka kada je njegov tim imao nedostižnih 2:0.

Takav odnos oduševio je Turke koji su u Tadiću tražili i dobili lidera, odigrao je svih 18 utakmica za Fener u svim tamičenjima, a uzvratio je sa šest golova i četiri asistencija. Turski mediji dive se Dušanu Tadiću i pišu, da tamo gde je stao u Ajaksu, nastavio je u Fenerbahčeu. 

Prošle sezone kada su u pitanju klub i reprezentacija, odigrao je 83 od mogućih 85 utakmica, jednom je imao parne kartone, jednom ga je „slomila“ temperatura i to je bilo sve od odsustva.

Nema odmora za Tadića, obožava da je na terenu, još više voli kada mu je lopta u nogama. Ko bi rekao da će Turci za svega tri meseca od onog incidenta tokom dvoboja Ajaksa i Fejenorda u čuvenom „De Klasikeru“ kada se našao u klinču sa Kokčuom, posle čega su mu stizale pretnje putem društvenih mreža, postati čovek kom se Turci dive.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()