Neočekivana odluka: Otkaz u argentinskoj vladi zbog Mesija

Izjava ga koštala pozicije

18.07.2024. 13:50
  • Podeli:
leo mesi kup amerike AP PhotoRebecca Blackwell tanjug-6694fe1dc526f.webp Foto: AP PhotoRebecca Blackwell Tanjug

Zamenik sekretara ministra sporta u vladi Argentine Hulio Garo ostao je bez posla. Naime, on je tražio da se fudbalski reprezentativci te zemlje izvine zbog rasističkih komentara što ga je koštalo pozicije.

Mesi i ekipa su posle osvajanja titule na Kopa Amerika, gde su u finalu savladali Kolumbiju, pevali pogrdne pesme upućene francuskoj reprezentaciji.

Garo je tražio da se igrači javno izvine, a imanom je prozvao Mesija za to.

"Mislim da bi kapiten reprezentacije (Lionel Mesi) trebalo da se oglasi i da se izvini, a to bi isto trebalo da uradi i predsednik Saveza (Klaudio Tapija). To što su uradili stavlja nas u lošu poziciju kao države posle toliko uspeha", rekao je u jednom intervjuu.

"Kabinet predsednika države želi da obavesti da niko iz vlade ne sme da kaže fudbalskim reprezentativcima Argentine, svetskim prvacima, dvostrukim uzastopnim osvajačima Kopa Amerike, ili bilo kom građaninu, šta će da kaže i šta će da rade. Iz tog razloga, Hulio Garo neće više biti zamenik sekretara ministarstva sporta - saopšteno je iz predsedničkog kabineta".


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()