Luda završnica u Hamburgu: Albanija šokirala Hrvatsku u nadoknadi

Ovo ne odgovara ni jednima ni drugima

19.06.2024. 16:58
  • Podeli:
albanija hrvatska  AP PHOTOPETR JOSEK-6672f1a725632.webp Foto: AP PHOTO PETR JOSEK

Fudbalska reprezentacija Hrvatske je odigrala nerešeno sa Albanijom, a rezultat je bio 2:2.

Albanci su  poveli, i to u 11. minutu kada je Asani centrirao sa desnog boka, a Lači glavom savladao Livakovića za 0:1.

Nakon primljenog gola su Hrvati imali veći posed i igrali na polovini rivala, ali su teško dolazili do opasne zone. Brozović je imao jedan pokušaj sa 20 metara, ali je gađao pored stative, dok je Perišić u nekoliko navrata slao centaršuteve u šesnaesterac, ali bez opasnosti po gol Strakoše.

Albanci su igrali veoma čvrsto i disciplinovano, čekali su svoje šanse, a u 29. minutu posle izgrađene akcije, Hisaj je uhvatio jednu loptu iz prve i poslao je preko gola.

Dva minuta kasnije Albanci su propustili stopostotnu šansu, kada je Aslani izašao sam pred gol, ali je Livaković pročitao njegovu nameru i odbranio udarac sa 12-13 metara.

 AP PHOTO PETR JOSEK

Hrvati su imali inicijativu do odlaska na odmor, ali su bili prilično bezopasni po Strakošu, dok je Livaković bio na mukama i u poslednjim trenucima prvog dela, pošto je Menaj glavom gađao iz neposredne blizine, opet je golman Hrvatske bio odličan. 

U drugom poluvremenu, potpuno druga priča. Pritiskali su Hrvati, a to im se isplatilo u 76. minutu, Kovačić je dodao Budimiru, ovaj prosledio Kramariću, koji je rivala uhvatio na krivoj nozi, a onda staloženo i mirno šutirao, te savladao Strakošu za 1:1.

Nije prošlo mnogo, Hrvati su postigli i drugi gol, Kramarić je proigrao Budimira, koji se oslobodio jednog čuvara, vratio Sučiću na povratnu, a onda je Sučić bio izblokiran, tako da je lopta potom pogodila Klausa Đasulu i završila iza leđa Strakoše za 2:1 u korist Hrvatske, ali to nije sve, u nadoknadi je Đasula postigao izjednačujući gol za 2:2.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()