Nije pokazao žuti karton Mesiju da bi dobio njegov dres: Skandalozno priznanje bivšeg FIFA sudije

Da je dobio opomenu, koju je zaslužio na tom meču, ne bi mogao da nastupi protiv Brazila u finalu Kopa Amerike

20.09.2024. 09:29
  • Podeli:
Lionel Mesi-6529059ac1a13.webp Foto: AP Photo/Gustavo Garello/Tanjug

Bivši FIFA sudija Karlo Čandia priznao je da nije pokazao žuti karton Lionelu Mesiju tokom polufinalne utakmice Kopa Amerike 2007. godine u zamenu za njegov dres. Argentina je tada savladala Meksiko rezultatom 3:0 i plasirala se u veliko finale, koje bi slavni argentinski as propustio da je arbitar poštovao pravila.

Da je dobio opomenu, koju je zaslužio na tom meču, ne bi mogao da nastupi protiv Brazila. Sudija mu je porogledao kroz prste i za nagradu dobio dres najboljeg fudbalera Gaučosa.

"Pravo niotkud Mesi je igrao rukom na centru terena, nije bilo opasnosti po gol ili slično, pa sam mu rekao da je ovo žuti karton koji neću pokazati, ali da će mi zauzvrat pokloniti dres", priznao je sudija i dodao:

"Ostala su dva i po minuta do kraja, bilo je 3:0. Da sam mu pokazao žuti karton, ne bi igrao u finalu".

Arbitar je otkrio da je Argentinac ispoštovao dogovor.

"Došao je do mene posle utakmice i poklonio mi dres. Hteo je da učini to još na terenu, ali ja sam mu rekao da to ne radi, već da mi donese u svlačionicu. Došao je sa dresom i dao mi poklon koji nikada neću zaboraviti."

Ipak, to nije pomoglo Argentincima da se domognu trofeja. Brazil je u finalu slavio sa 3:0, a Mesi je proglašen za najboljeg mladog igrača prvenstva.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()