Nije samo Vinicijus na meti, drugi su iskusniji: Ponosan sam na svoje cigansko poreklo

Sve češći rasistički ispadi navijača u Španiji

31.03.2024. 11:29
  • Podeli:
Kike Sančez Flores-66092ce390333.webp Foto: Printscreen/X/SevillaFC

Trener Sevilje, Kike Sančez Flores, oglasio se posle rasističkog ispada navijača Hetafea.

Sevilja je, kao gost u predgrađu Madrida, pobedila sa 1:0 u 30. kolu La Lige, a utakmica je prekinuta u 68. minutu zbog povika sa tribina.

Glavni sudija, Havijer Iglesijas Viljanueva, je odlučio da prekine igru jer su navijači domaćeg tima vikali "majmune, majmune..." fudbaleru Sevlije, Argentincu, Markosu Akunji.

Posle utakmice je o problemu koji definitivno postoji u španskom fudbalu govorio trener Sevilje.

"Ponosan sam svakim delićem svog tela na svoje cigansko poreklo", poručio je Flores i dodao:

"Ali jedna je stvar biti ciganin ili imati cigansko poreklo, a sasvim druga kada to koristiš da bi nekoga uvredio na rasnoj osnovi. To nije normalno".

Nastavio je sa kritikama na račun navijača.

"Neki navijači misle da mogu da viču šta god im padne na pamet. To se dešava na svakom stadionu na svetu. Ljudi misle da mogu da govore šta god hoće. Ali mi smo zaposleni, radimo ovde, u miru i na mestu gde bi trebalo da budemo zaštićeni. U današnje vreme, sa civilizacijskim napretkom koji je učinjen, takvo ponašanje nije normalno. Takođe, moram da kažem da su se mnogi navijači Hetafea protivili povicima koje su čuli na svom stadionu".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()