Nokautirao holandske huligane, a ima 59 godina, četvoro dece i veštački kuk

Ja nisam heroj, samo ne podnosim nasilnike i uradio sam ono što sam morao, rekao je medijima navijač Vest Hema

21.05.2023. 09:45
  • Podeli:
WestHam_navijac_dedica_foto_TW-6468bc2646288.webp Foto: Twitter/@WestHam_Central

Sa utakmice Lige konferencije Vest Hem - AZ Alkmar, na kojoj su igrači engleskog tima morali da uđu u sukob sa navijačima rivala jer su im napadnute porodice, stiže još jedna neverovatna vest sa tribina. 

Knolsi, stariji navijač Vest Hema krupne građe i vidljivog stomaka, heroj je dana u Engleskoj. To je postao jer je sprečio napad holandskih huligana na "civile", obične navijače.

Huligani koji navijaju za AZ preskočili su ogradu svoje tribine u pokušaju da prodru prema navijačima Vest Hema na drugom kraju stadiona, sjurili prema loži i napali porodice igrača gostujućeg tima.

Policija i redari su na to reagovali sporo.

Umesto njih posao je uradio, hrabro i efikasno, Knosli, navijač Hamersa. Praktično je sam na vrhu stepenica, koje vode na tribinu, stao na crtu velikog broja mladih huligana pa ih šakama udarao i obarao jednog po jednog.

Ubrzo mu je stiglo pojačanje, koje je odbilo napad Holanđana.

Engleski mediji su odmah popularnog Knolsija prozvali "Anđeo Alkmara", a "Dejli mejl" ga je posetio i otkrio njegovo ime, godine, ali i niz ostalih zanimljivosti.

Spasilac porodica igrača Vest Hema zove se Kris Knol, ima 58 godina, četvero djce, električar je i oporavlja se od operacije kojom mu je ugrađen veštački kuk.

Novinare je dočekao sa modricom na oku i crvenim ogrebotinama po licu. Odmah im je rekao:

"Ja nisam heroj, samo sam uradio ono što sam morao. I nije istina da sam jedino ja branio ljude od napadača. Još jedan tip je radio isto. Jednostavno, ne volim nasilnike, one koji napadaju slabije i morao sam da učinim sve da ih zaustavim. Tako sam vaspitao i svoje četvero dece. Uvek da ustanu u obranu žena, dece i slabijih", rekao je Knol.

Objasnio je i ono što je impresioniralo sve koji su ga videli u akciji protiv desetaka huligana:

"Pomislio sam koji je najbolji način odbrane. Nisam htio da im dopustim da se probiju do onih iza mene i napadnu ih. Ja sam, kao i ostali navijači Hamersa, u Alkmar došao mirno, porodično, sa zetom i prijateljem. Ali, onda sam vidio ultrase AZ Alkmara kako se okupljaju i kreću u napad prema tribini naših navijača. Mi smo im bili na putu, pa su odlučili da napadnu nas, ali sam pomislio kako je najbolje stati na vrh stepenica kojima se ulazi na našu tribinu i "slagati" jednog po jednog. Naravno da su i oni mene izudarali, ali to mi je i bila namera. Da primim udarce dok ne dođe pojačanje. Odbio sam barem četvericu, ali dvojica su mi došla s leđa pa me nekoliko puta udarila u lice", kazao je Britanac.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()