Određen datum početka istorijskog suđenja: Mančester siti izlazi na sud 2024.

Klub je okupio najskuplje i najmoćnije advokate

30.11.2023. 14:21
  • Podeli:
Mančester siti-64b13a93b3eb6.webp Foto: AP Photo/Jon Super/Tanjug

Mnačester siti izlazi na sud. Suđenje koje čeka cela fudbalska Engleska, a ishod će zanimati ceo svet, počinje na jesen 2024. godine. 

Prvaku Evrope i Premijer lige sudiće se za 115 slučajeva kršenja finansijskog fer-pleja, odnosno pravila koji regulišu klubove u Premijer ligi. 

Od 2018. godine pa sve do ove godine trajala je istraga zbog sumnji u poslovanje "Građana".

Ako se klub proglasi krivim mogao bi da bude izbačen iz Premijer lige u neki niži rang, što bi posle Juventusa u Italiji bio novi skandalozni slučaj u Evropi. 

Klub iz Mančestera je okupio najskuplji i najmoćniji tim advokata u Velikoj Britaniji, koji su dali obećanje da će oboriti sve optužbe.

Trener Pep Gvardiola je, kada se digla prva prašina oko ovog slučaja, rekao da će ostati trener ekipe bez obzira na ishod spora.

Sitiju će se suditi za poslovne odluke koje su donošene do sezone 2009/10.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()