Održan memorijalni turnir u Malom Orašju u pomen nastradalima: Prikupljeno više od 1,2 miliona dinara

Turnir je okupio 12 ekipa, postaće tradicionalan

04.05.2024. 14:03
  • Podeli:
memorijalni turnir u Orašju screenshot FK Partizan Youtube-663623742a304.webp Foto: Screenshot YT FK Partizan

U prisustvu porodica nastradalih u Duboni i Malom Orašju, delegacija fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan i stotina gledalaca počeo je memorijalni turnir u malom fudbalu "Za naše anđele". 

Dan obeležavanja godišnjice masakra 4. 05.2024. počeo je prigodnom ceremonijom, a turnir je okupio 12 ekipa. Mozzart fondacija je obezbedila donaciju od 10.000 evra za pomoć u daljem oporavku povređenih.

"Naša obaveza danas je da čuvamo sećanje na sve nastradale i da ne dozvolimo da vreme donese zaborav. Ovaj turnir će postati tradicionalan jer je veliki broj mladića nastradalih 04. maj volelo i igralo fudbal. Tragedija je da se na ovim terenima masakr i dogodio. Tuga je velika, a ogromne su i rane svih preživelih. Zato je neophodno da se zajedno borimo da oni imaju kvalitetan oporavak do potpunog izlečenja i u tu svrhu smo danas turnir i organizovali, da prikupimo novac za tretmane povredjenih“, rekao je Andjelko Aćimović jedan od organizatora turnira, navodi se u saopštenju.

Borjan Popović, upravitelj Mozzart fondacije rekao je da je ta fondacija bez razmišljanja prihvatila poziv da pomogne turniru i donira novac, jer je sada najvažnije da svi povredjeni imaju rehabilitaciju i terapije. 

"Sećanje na žrtve je obaveza svih nas i mi pozivamo da se svi pridruže ovakvim humanitarnim dogadjajima“ izjavio je Popović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()