Ofsajd više neće biti šta je bio: Stižu nova fudbalska pravila

FIFA planira da počne sa testiranjem

01.07.2023. 18:31
  • Podeli:
sudija-642bcf4adc4cb.webp Foto: Pixabay

Svetska fudblaska federacija (FIFA) ima u planu da testira novo pravilo kada je ofsajd pozicija u pitanju i ta revolucionarna ideja biće isprobana na nekoliko utakmica u  Holandiji, Italiji i Švedskoj, prenose svetski mediji.

Sudije su, prema tim navodima, dobile instrukcije da dosude nedozvoljenu poziciju samo ako se napadač celim telom nalazi iza poslednje linije odbrane protivničke ekipe.

Međutim, nije naglašeno da li će u pomenutim utakmicama sudije imati pomoć VAR tehnologije ili će biti oslonjene samo na svoju procenu.

Ideja je da se prednost pruži napadačima, odnosno da navijači imaju priliku videti što više golova na jednoj utakmici.

Ukoliko se ovo pravilo bude pokazalo kao dobro, FIFA planira da ga implementira i u još neke lige širom sveta, a onda čak i na svojim službenim takmičenjima.

Podsetimo, do sada je pravilo ofsajda glasilo da igrač ekipe koja napada, u trenutku kada mu se upućuje lopta, mora biti u liniji ili iza najmanje dva protivnička igrača.

Jedna od njih je najčešće protivnički golman, ali nije nužno da to bude čuvar mreže.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()