Olakšavajuća okolnost: Fudbaler Juventusa priznao da se kladio

Sada je posao advokata da dokažu da je zavistan

12.10.2023. 15:42
  • Podeli:
Nicolo Fagioli reuters-6527dbb3efbc5.webp Foto: Reuters

Fudbaler Juventusa Nikolo Fađioli priznao je istražnim organima da se kladio na fudbalske utakmice, piše italijanski list "Koriere dela Sera". 

Italijanski 22-godišnji fudbaler pod istragom je duže od mesec dana. Sportistima u Italiji zabranjeno je da se klade na utakmice pod organizacijom Italijanskog fudbalskog saveza, UEFA i FIFA, a zabranjeno im je i direktno ili indirektno uplaćivati opklade.

Takvima preti novčana kazna ne manja od 25.000 evra i zabrana igranja do tri godine. Međutim, Fađioli je priznao pa će verovatno kazna biti manja.

Ključno je dokazati da se kladio na utakmice u kojima nije on igrao. Njegovi advokati moći će kao olakšavajuću okolnost da navedu da je Fađioli zavisnik o klađenju, pa će u tom slučaju morati da ide na lečenje. 

Fagioli je u Juventusu od svoje 14. godine. Za prvu ekipu imao je debi 2021., a do sada je za nju odigrao 339 minuta u šest ovosezonskih utakmica. Ukupno je za Juventus igrao 45 utakmica uz učinak od tri gola i šest asistencija.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()