Oprostio Partizanu 400.000 evra da ne bi trčao krugove po Humskoj: Biser crno-belih otvorio dušu

Koliko Partizanov menadžment loše radi zbog čega je klub skoro sveden na amaterski nivo, najbolje pokazuju primeri mladih fudbalera.

27.09.2024. 12:15
  • Podeli:
mihajlo petković-66f67d5f0c280.webp Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Agonija u Evropi, tragedija u Srbiji, blamaža u "večitom" derbiju sve su posledice lošeg poslovanja čelnika FK Partizan u poslednjih nekoliko godina.

Koliko Partizanov menadžment loše radi zbog čega je klub skoro sveden na amaterski nivo, najbolje pokazuju primeri mladih fudbalera.

Tako je letos Milan Aleksić, posle samo jedne sezone u kragujevačkom Radničkom, prodat Sanderlendu za 3.500.000 evra, a pre godinu dana je stigao besplatno na "Čika Daču", jer u Humskoj na njega nisu računali.

Sličnom stazom krenuo je Bogdan Mirčetić, jer daje golove za ekipu Feđe Dudića i tako povećava cenu na tržištu iako je i on bez obeštećenja stigao u Šumadiju.

Isto važi za još jednog bonusa, jer posle dve godine stagniranja glavu na superligaškoj sceni promanja Mihajlo Petković, ali ne u crno-belom, već u dresu Napretka.

Petković je letos stigao u Kruševac nakon što je raskinuo ugovor sa Partizanom na svoju štetu.

Da bi dobio "papire" oprostio je crno–belima dug veći od 400.000 evra.

"Naplatio bih dug na sudu, ali bih verovatno sada trčao krugove na stadionu u Humskoj i stagnirao, a želeo sam da igram. Biće vremena za zaradu", rekao je Petković za "Sportski žurnal".

Nakon što je bio standardni provtimac kod Ilije Stolice, kod njegovog naslednika Gordana Petrića je odigrao dve utakmice, a potom više nijednu.

Preporodio se u Kruševcu kod Gorana Stevanovića gde je ove sezone zabeležio po gol i asistenciju.

"Imao sam ponudu da idem u Katar, vrlo unosnu. Dobio sam poziv i Atalante, da za početak igram u mladom timu, potom da se priključim prvoj ekipi. Doneo sam, ipak, najbolju odluku za sebe, nadam se i Napredak i fokusiran sam na aktulnu sezonu. Videćemo za kasnije. Oduvek mi je bila želja da zaigram u Španiji, ali ima vremena, tek mi je 20 godina", ističe Petković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()