Orlovi loše uzleteli u Razgradu: Izvučen remi u finišu meča

Pokazali su fudbaleri Srbije više od igre, inicijativu, ali nikako nisu uspevali konkretno da zaprete

20.06.2023. 23:05
  • Podeli:
Bugarska Srbija_Profimedia-64920a4801335.webp Foto: Profimedia

Fudbaleri Bugarske prizemljili su u Razgradu nacionalni tim Srbije i izvukli protiv favorita bod - 1:1 (0:0) u 3. kolu grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Tim Dragana Stojkovića je propustio priliku da se osami na vrhu tabele, koji sada deli sa selekcijom Mađarske - svojim sledećim protivnikom. 

Gol za domaću ekipu postigao je Kiril Despodov u 47. minutu, dok je za Srbiju bio precizan Darko Lazović u 96. minutu.

Selektor Srbije mogao da računa na napački trio Aleksandar Mitrović - Dušan Vlahović - Luka Jović. I pored toga, očekivalo se više od Dušana Tadića i društva protiv ekipe koja je bila zakovana za dno.

Imali su Orlovi na ovom gostovanju više od igre, inicijativu, ali nikako nisu uspevali konkretno da zaprete.

Ali zato jeste domaćin, početkom drugog poluvremena. Strelac je prvog gola na meču bio je kapiten Bugara Kiril Despodov, posle očajne reakcije odbrane Srbije.

Despodov je iskoristio prvu šansu koja mu se ukazala i postigao gol za 1:0.

Od tog trenutka Orlovi su jurnuli naprijed, ali uzalud. Nije bilo ideje, kreacije, pa ni energije. U takvim uslovima, bilo je teško očekivati preokret.

U 69. minutu imali su domaćini priliku da uvećaju prednost, ali prečka je u tom trenutku spasila Srbiju.

A onda se u zaustavnom vremenu kao spasilac pojavio Darko Lazović, koji je u poslednjim sekundama meča zatresao mrežu za remi i bod - 1:1.

U drugom meču grupe G selekcija Mađarske pobedila je Litvaniju sa 2:0.

Tabela: Mađarska sedam bodova, Srbija sedam, Crna Gora četiri, Bugarska četiri, Litvanija jedan.

Sledeći meč u grupi G fudbaleri Srbije igraju 7. septembra u Beogradu protiv Mađarske.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()