Padali samo Marselj i Mec: Može li Zvezda do iznenađenja u Francuskoj?

Crveno-beli imaju samo jednu pobedu protiv francuskih klubova u evropskim kupovima.

22.10.2024. 07:45
  • Podeli:
zvezda delije derbi-66f1bbbe95c9b.webp Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

U naredna dva dana biće odigrani mečevi trećeg kola Lige šampiona, a fudbaleri Crvene zvezde će danas od 18.45 časova gostovati ekipi Monaka. Fudbaleri Crvene zvezde su u prvom kolu LŠ na svom terenu poraženi od Benfike (1:2), a potom su u gostima izgubili od Intera (0:4).

Kako statistika beleži,  Crvena zvezda se 16 puta sastajala sa francuskim klubovima u evropskim kupovima, samo su jednom prošli dalje i ostvarili jednu pobedu, četiri puta bilo je nerešeno, dok su 11 puta slavili timovi iz Pete republike (gol-razlika 16:37).

Crveno-beli se nijednom nisu sastali sa Francuzima do 1991. kad su u finalu savladali Olimpik iz Marselja u finalu Kupa šampiona u Bariju. Nezaboravni meč u italijanskoj luci završen je 0:0 posle 120 minuta, da bi naš najtrofejniji klub bolje izvodio jedanaesterce (Stojanović odbranio penal Amorosu, a Prosinečki, Belodedić, Binić, Mihajlović i Pančev bili precizni) i osvojio evropsku krunu.

Do sledećeg susreta Zvezde sa francuskim predstavnikom čekalo se sedam godina. U sezoni  1998/99. najveći srpski klub dva puta se sastajao sa klubovima iz Lige 1. U prvom kolu Kupa UEFA rival crveno-belih bio je Mec. Naš predstavnik dominirao je na Marakani i vodio 2:0, da bi u finišu primio gol i doveo u pitanje plasman dalje. Revanš je bio dramatičan, domaćin je slavio 2:1, da bi izabranici tadanjšeg trenera Milorada Kosanovića bolje izvodili penale (4:3) i prošli dalje.

Da li će se loši rezultati nastaviti ili će izabranici Vladana Milojevića napraviti iznenađenje, ostaje nam da saznamo večeras.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()