Pao novi rekord: EURO u Nemačkoj najposećeniji svih vremena

Prosečna poseta utakmicama u Nemačkoj iznosi 51.932 gledaoca

08.07.2024. 07:30
  • Podeli:
engleski navijaci AP PhotoAlessandra Tarantino-667047d08f0be.webp Foto: AP PhotoAlessandra Tarantino

Ljubitelji evropskog fudbala su se očigledno uželeli pravog doživljaja sa kontinentalnog takmičenja.

Juče su odigrani četvrtfinalni mečevi i zaključno sa utakmicom između Holandije i Turske na stadionima tokom Evropskog prvenstva je bilo prisutno 2.492.720 gledalaca. Što je i novi rekord kada se radi o poseti na šampionatu Starog kontinenta.

Prethodno je najviše posetilaca na fudbalskim stadionima bilo 2016. godine na turniru u Francuskoj kada je na 51 utakmici prisustvovalo 2.427.303 gledalaca.

Prosečna poseta utakmicama u Nemačkoj iznosi 51.932 gledaoca, što je najviše još od turnira iz 1988. godine koji je organizovala Zapadna Nemačka kada je prosečna poseta bil 59.243 gledalaca.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()