Partizan saznao protivnike na Fjučer kupu: Moraju jači i pametniji da se vrate

Na ovom turniru nekada su najbolji bili Rajan Gravenberh, Matijas de Liht, Hari Vilson

22.02.2024. 09:14
  • Podeli:
Stadion u  Gothenburgu-65d702399e792.webp Foto: Future cup

Partizan je dobio pozivnicu da učestvuje na prestižnom takmičenju - Fjčer kup, koji se održava u Holandiji. 

Na ovom turniru godinama unazad učestvuju najbolje fudbalske akademije iz celog sveta, a svaki put ima mesta za osam ekipa. Žrebom su formirani protivnici, pa su mladi crno-beli saznali svoje rivale.

Fudbaleri Partizana su u grupi sa domaćinom Ajaksom, engleskim velikanom Mančester sitijem i brazilskim Atletiko Paranenseom, dok drugu grupu čine: aktuelni šampion Nordsjeland, francuski Pari Sen Žermen, begijski Anderleht i portugalski Sporting.

Na turniru igraju fudbaleri do 17 godina, koji će se igrati 30. marta i 1. aprila u Gothenburgu.

Takmičenje se održava od 2010. godina, a holandski Ajaks je najviše puta bio šampion – čak pet. Učestvovali su najveći evropski klubovi poput Liverpula, Juventusa, Mančester junajteda, minhenskog Bajerna...

Za igrača turnira ranijih godina proglašeni su fudbaleri koji danas igraju u najboljim evropskim klubovima kao što su Rajan Gravenberh, Matijas de Liht, Hari Vilson.

Zanimljivo, najbolji igrač Fjučer kupa 2012. bio je Kvinsi Menig, bivši igrač Partizana, tada velika nada Ajaksa. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()