Perica Ognjenović: Možemo da budemo i prvi i poslednji u grupi

Moj dečački idol je bio Milko Đurovski, kada se pojavio u hulahopkama sutradan smo ih svi nosili na treningu, kaže bivši fudbaler

16.11.2022. 09:00
  • Podeli:
Perica Ognjenovic_Anadolija-1668500038752.webp Foto: Anadolija

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je u Manamu, gde je 18. novembra od 16.30 časova očekuje poslednja provera pred početak Svetskog prvenstva, prijateljska utakmica protiv selekcije Bahreina. U izjavi za Anadoliju, nekadašnji reprezentativac SR Jugoslavije Perica Ognjenović podseća da turnirski sistem takmičenja podrazumeva svakakva iznenađenja.

"Možemo da budemo prvi u grupi, a možemo isto tako da budemo i poslednji. Ništa me ne bi iznenadilo. Ipak, smatram da je selektor Dragan Stojković formirao jednu ozbiljnu ekipu koja igra moderan, takmičarski fudbal i uz malu dozu sreće možemo u Kataru da napravimo sjajan rezultat“.

Ognjenović je sa reprezentacijom SR Jugoslavije bio akter Mundijala u Francuskoj 1998. godine i dobro je upoznat sa liderskim kvalitetima Dragana Stojkovića Piksija.

"Piksiju sam se divio kao klinac, kasnije sam dobio privilegiju da delimo svlačionicu u nacionalnom timu i siguran sam da će svojim znanjem i energijom nastaviti da niže uspehe sa reprezentacijom Srbije. Bez obzira na to kakav će rezultat biti u Kataru, treba ga podržati i dati mu šansu da radi na duži vremenski rok jer je kontinuitet jedan od najvažnijih faktora u svakom sportu“, istakao je Ognjenović.

Tako je izdvojio primere Belgije, Švajcarske i Francuske.

"Ako se sećate, svi su oni imali krizne periode, propuštali velika takmičenja, mučili se sa smenom generacija. Ali je najvažnije da su imali viziju i da su mudrom strategijom i verom u fudbalske stručnjake sve to prevazišli i napravili sjajne rezultate. Mi smo u svakom slučaju na dobrom putu i treba tako da nastavimo“, poručio je Ognjenović.

Svojevremeno jedan od najboljih driblera u Evropi ima adute među reprezentativcima Srbije.

"Mitrović nikada nije zatajio u dresu sa državnim grbom. Pruža zaista fenomenalne partije i na njega uvek možete da se oslonite, čak i u trenucima kada je vaš tim u inferiornom položaju u odnosu na protivnika. Tu su i Tadić, Vlahović, Kostić... momci koji već duže vreme igraju u ozbiljnim ligama i odskaču kvalitetom“, kazao je Ognjenović.

Ima među popularno zvanim ”Orlovima” i igrača koji karakteristikama podsećau na Pericu Ognjenovića.

"Nemanja Radonjić? Da, podseća malo. Lucidan je, brz, nezgodan za čuvanje. Može da napravi ozbiljnu razliku u korist naše ekipe. Dobro je kad u ekipi imaš mnogo fudbalera koji jednim potezom mogu da prelome utakmicu. Moj dečački idol je bio Milko Đurovski. Naravno, volio sam Piksija i Deju, ali Milko je imao nešto specifično. Imao je neki poseban šmek. Kada se pojavio u onim hulahopkama, sutradan smo svi na trening došli u hulahopkama“, pričao je Ognjenović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()