"Petarda" na Marakani: Zvezda pregazila Radnički pred gostovanje Monaku

Ekipa Vladana Milojevića u utorak igra meč trećea kola Lige šampiona

18.10.2024. 17:56
  • Podeli:
fk crvena zvezda radnički niš, superliga srbije, 18 okt 2024 - foto Facebook FK Crvena zvezda-67128360c2dcf.webp Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde produžili su pobednički niz u Superligi Srbije, pošto su danas u Ljutice Bogdana savladali niški Radnički u 12. kolu domaćeg prvenstva ubedljivim rezultatom 5:1 (3:0).

Crveno-beli su uspeli da lako izađu na kraj sa rivalom iz Niša i u sjajnom rasploženju se okrenu ka narednom izazovu u Ligi šampiona, pošto ekipa Vladana Milojevića u utorak gostuje Monaku u trećem kolu najkvalitetnijeg takmičenja u Evropi.

Imao je Milojević razne kadrovske probleme pred današnji susret, te je na teren izveo sledeći sastav: Ilić - Prucev, Điga, Spajić, Rodić - Krunić, Elšnik - Maksimović, L.Ilić, Olajinka i Duarte, piše Kurir.

Momci koji su dobili priliku iskoristili su je na najbolji mogući način, a fudbaler koji je bez ikakve dileme obeležio današnji susret jeste Luka Ilić, koji je u prvom poluvremenu postigao het-trik, a pogodio je i jednu stativu.

Rođeni Nišlija je pružio partiju za pamćenje, plesao je danas 25-godišnji fudbaler po terenu i već u 4. minutu načeo mrežu rivala. Fudbaleri Radničkog izgubili tada su loptu na svojoj polovini, Ilić je stigao do nje i sam istrčao kontranapad, pobegao je protivničkim igračima i preciznim udarcem matirao Manojlovića za 1:0!

Nastavili su crveno-beli sa ofanzivnom igrom, a prednost je duplirana u 33. minutu, i opet je Ilić bio strelac. Bila je to akcija domaćeg tima po levom krilu, Olajinka je proigrao Rodića koji je u srce kaznenog prostora Radničkog uputio fantastični centaršut, a Ilić je preciznim udarcem glavom bez većih problema zatresao mrežu gostujućeg tima!

Radnički se mučio na Marakani, ideja kod fudbalera gostujućeg tima nije postojala, pa su u prvih 45 minuta uputili tek dva udarca ka golu aktuelnog šampiona Srbije.

Zvezda se pitala za sve na terenu, a momenat kada su se gosti našli u potpunom nokdaunu jeste u samom finišu prvog dela igre, odnosno u 43. minutu. Ponovo je Ilić pogodio, s tim što se ovog puta u ulozi asitenta našao mladi Maksimović.

Silovito su domaći fudbaleri nastavili i u drugom poluvremenu, Aleksandar Katai je ušao u igru u 58. minutu i samo dva minuta kasnije uvećao prednost svoje ekipe. Radonjić ga je uposlio, a popularni "Magiko" je sjajnim driblingom prevario štopera, pa rutinskim udarcem pogodio mrežu Radničkog.

Nisu želeli crveno-beli da skinu nogu sa gasa, već naprotiv, pojačali su isti već u 60. minutu na semaforu je stajalo - 5:0! Ponovo je Katai bio strelac, a ovog puta je Manojlovića matirao glavom.

Jedini raspoloženi u taboru Radničkog bio je Vanja Ilić, koji je pravio određene probleme poslednjoj liniji Zvezde, pa i golmanu crveno-belih, s obzirom da je u 76. minutu pogodio prečku. Sjajno je šutirao iskosa sa nekih 17, 18 metara, ali promene rezultata nije bilo.

Zato u 89. minutu promene rezultata jeste bilo, pošto je utešni pogodak za Radnički postigao Pavle Ivelja.

Crvena zvezda posle današnje pobede ima 31 bod na svom kontu i nalazi se na prvom mestu na tabeli, dok klub iz Niša sa 17 osvojenih bodova zauzima šestu poziciju na tabeli. 

Kragujevčani slavili u Bačkoj Topoli

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca pobedili su večeras u Bačkoj Topoli TSC rezultatom 2:0, u 12. kolu Superlige Srbije.

Radnički je poveo u 2. minutu posle greške golmana TSC-a Veljka Ilića. On je dodao loptu fudbaleru Radničkog Luki Stankovskom koji je postigao gol. Drugi pogodak za klub iz Kragujevca postigao Aleksej Golijanin u 84. minutu.

Radnički je peti na tabeli SLS sa 17 bodova, dok je TSC na osmom mestu sa 16.

Jedini meč bez golova u današnjem programu odigrali su Čukarički i Napredak.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()