Petorka Zvezde koja je stigla rekord Rajka Mitića

Među petostrukim osvajačima titule našao se i jedan stranac - El Fardu Ben

24.04.2023. 10:00
  • Podeli:
Fudbaleri Zvezde-6446340c175b9.webp Foto: FK Crvena zvezda

Prvaci sa Crvenom zvezdom, po šesti put su su Milan Borjan, Marko Gobeljić, Milan Rodić, ali i El Fardu Ben koji je u međuvremenu napustio klub, kao i Slavoljub Srnić koji je do tog učinka, za razliku od ostalih, stigao iz dva puta. Time su se izjednačili sa legendom kluba Rajkom Mitićem koji je titule osvajao 1946, 1951, 1953, 1956, 1957 i 1959. godine, a naredna sezona će biti prilika, za sve, osim za Bena koji sada nastupa za Apoel, da postanu najtrofejniji fudbaleri u istoriji Crvene zvezde.

Nema sumnje da kontiunitet Milana Borjana predstavlja nešto neverovatno. Reč je o golmanu koji već šestu sezonu u nizu, čuva mrežu našeg kluba, i koji sa kapitenskom trakom oko ruke ruši brojne rekorde, a sudeći po tome da bi karijeru mogao da završi u Crvenoj zvezdi, jasno je da bi se time u potpunosti izdvojio na samom vrhu. Borjan je, ove sezone, propustio samo dva meča u Superligi, i to usled povrede, kada ga je zamenio Vasiljević, a nema sumnje da traje već dugih šest godina i da je još uvek jedan od najvažnijih igrača Crvene zvezde.

Isti kontinuitet ima i Milan Rodić, koji je već šestu godinu zaredom standardni levi bek Crvene zvezde. Postao je sinonim za tu poziciju kada je reč o našem klubu, iako sada ima konkurenciju u talentovanom Azarovu, Rodić je i u aktuelnoj takmičarskoj godini nastupio na 23 meča, upisavši gol i asistenciju. 

Kada govorimo o Marku Gobeljiću, sigurni smo da vam je prvi sinonim "univerzalac", s obzirom na to da je igrao na obe bekovske pozicije u našem timu, a dešavalo se da prinudno zaigra i defanzivnog veznog ili štopera. I ove sezone ima određene minute, te je na 14 mečeva postigao dva gola uz asistenciju.

Ništa manje nije koristan ni Slavoljub Srnić, pogotovo kada se uzme u obzir da je u prvom mandatu pokrivao krilne pozicije, nastupavši i po desnoj i levoj strani terena u nekim velikim evropskim utakmicama. Doduše, po povratku, našao se na poziciji defanzivnog veznog fudbalera, a neretko se dešavalo da prinudno bude i bek. Sve to, baš kao i Gobeljić, izvršavao je najprofesionalnije moguće. U aktuelnoj sezoni je odigrao 13 utakmica i upisao asistenciju.

El Fardu Ben, stranac rekorder, čovek koji je radovanjem sa tri prsta podignuta u vis, pokazao koliko voli i Zvezdu i Srbiju, iako je u međuvremenu napustio klub, takođe je dobrim delom zaslužan za aktuelnu šampionsku titulu. On je na 11 mečeva postigao dva gola i upisao tri asistencije.

Po trofejnosti, u stopu ih prati Mirko Ivanić koji ima pet titula, dok su jednu manje osvojili Aleksandar Katai, Gelor Kanga, Nemanja Milunović i Veljko Nikolić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()