Petrić: Zvezda i Partizan su najveći problem u srpskom fudbalu

'Ne bih voleo da se narod posvađa zbog fudbala. Mogu da osetim da se nešto dešava i kao trener i kao funkcioner sam mogao. Da ne bude da se žalim, imao je i Partizan u prošlosti da mu neko progleda kroz prste, kao što sad ima Zvezda'

29.10.2022. 15:47
  • Podeli:
Gordan Petrić_Profimedia.jpg Foto: Profimedia

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić, uoči sutrašnjeg duela u Superligi protiv niškog Radničkog, kaže da su Crvena zvezda i Partizan glavni problemi srpskog fudbala.

Petrić se osvrnuo na dešavanja nakon poslednjeg kola Superlige u kom je njegov tim remizirao sa Javorom (3:3), dok je Crvena zvezda u sedmom minutu sudijske nadoknade savladala Radnički iz Niša sa 2:1.

Nakon toga usledio je "rat" saopštenjima večitih rivala, a Petrić smatra da Zvezda u poslednjih nekoliko godina ima pomoć sudija.

"Najveći problem u srpskom fudbalu su Zvezda i Partizan. Trenutno, zadnjih godina, problem pravi Zvezda. Ono što ja sigurno znam je da ćemo se boriti da odigramo na najbolji mogući način svaku utakmicu. Bolje biti ranjeni vuk u toj borbi, nego dresirana pudlica u cirkusu. Nema više pritiska, šta god da se desi", izjavio je Petrić i dodao:

"Generalno, ovo što sam rekao da ne bih voleo da se narod posvađa zbog fudbala. Mogu da osetim da se nešto dešava i kao trener i kao funkcioner sam mogao. Da ne bude da se žalim, imao je i Partizan u prošlosti da mu neko progleda kroz prste, kao što sad ima Zvezda. To se odnosi na sudije. Nekad se pomagalo Partizanu, sad se pomaže Zvezdi. Trebalo je da završimo 3:1 protiv Javora. Nama saopštenja ne trebaju. Nismo bili slikari, bavimo se ovim poslom. Ne verujem da je Javor poslao saopštenje".

Trener Partizana dao je konkretan primer sudijske protekcije prema Partizanu i Crvenoj zvezdi.

"Pitao sam sudiju protiv Javora: 'Zašto ne daš Menigu žuti karton?' Meni ta pomoć ne treba. Izvinio sam se klupi Javora što sudija mom igraču nije dao karton".

Petrić je prokomentarisao naredni meč i poručio da njegov tim mora da osvoji tri boda.

"Zanimljiva utakmica iz prostog razloga jer Radnički Niš igra drugačije od ostalih ekipa sa kojima smo igrali. Juče smo sleteli u jutarnjim časovima. Partizan sutra mora da izađe u najjačem mogućem sastavu i da uzme tri boda", izjavio je on.

Trener Radničkog je bivši kapiten i trener Crvene zvezde Nenad Lalatović, koji je uvek motivisan protiv Partizana.

"Lala je trener koji voli da igra protiv Partizana i u prošlosti je imao uspeha i na našem stadionu. Ali ne treba mi da se opterećujemo Lalom. Moji igrači treba da gledaju svoj posao i da probaju da dobiju utakmicu na najlakši mogući način. Lalu znam privatno, on je specifičan. Nema takvih trenera puno u Evropi. I Lala se da možda više od svih nas što se tiče bitisanja pored klupe. Samo da ne uđemo u tu njegovu priču", izjavio je Petrić i dodao da pristaje i na trijumf minimalnim rezultatom.

"Neka bude 1:0, samo da se završi bez povreda jer u četvrtak imamo utakmicu sezone za klub, igrače i za mene".

Utakmica 17. kola Superlige između Partizana i Radničkog iz Niša igra se sutra na stadionu u Humskoj, sa početkom u 19 časova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()