Piksi može da odahne: Pavlović u timu za Dansku

Strahinja dobio direktan crveni karton protiv Španije

22.10.2024. 12:06
  • Podeli:
strahinja pavlovic reuters-668412d6416ac.webp Foto: Reuters

Posle niza loših vesti vezanih za defanzivce, selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković dobio je najzad i jednu povoljnu.

Kako saznaje Mozzart Sport, Strahinja Pavlović je kažnjen sa utakmicom suspenzije zbog direktnog crvenog kartona koji je dobio na utakmici sa Španijom. To znači da selektor neće moći da računa na njega za meč sa Švajcarskom, što se znalo, ali će moći za utakmicu sa Danskom, u poslednjem kolu Lige nacija sledećeg meseca.

Pavlović je ključni igrač u poslednjoj liniji Orlova, kako zbog defanzivnih kvaliteta, tako i zbog sjajnih sposobnosti da ponese loptu iz zadnje linije i donese je do protivničkog šesnaesterca. Borbenost, agresivnost uvek su mu na gornjoj granici, zbog čega oduševljava navijače. Ipak, u Cirihu 15. novembra ga neće biti u sastavu, ali tri dana kasnije protiv Danske u Leskovcu će zauzeti svoje mesto uz levu aut-liniju.

Iako ima tek 23 godine, Pavlović je već skupio 40 nastupa za A tim Srbije, pa je jasno da ako nastavi tim putem, smeši mu se da bude rekorder po broju utakmica do kraja reprezentativne karijere.

Selektor Stojković za utakmicu sa Švajcarskom neće moći da računa ni na Strahinju Erakovića, koji je dobio suspendujući žuti karton na meču sa Španijom.

Kada su reprezentativni štoperi u pitanju, Miloš Veljković je i dalje van terena zbog povrede, ali se Srđan Babić vratio u startnu postavu moskovskog Spartaka.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()