Piksi nakon eliminacije: Nismo obrukali Srbiju, svi mogu da budu ponosni

Naš tim je osvojio samo dva boda na Evropskom prvenstvu

25.06.2024. 23:53
  • Podeli:
piksi AP PhotoAntonio Calanni-667b3bee99bf4.webp Foto: AP PhotoAntonio Calanni

Posle remija bez golova sa Danskom i eliminacije sa Evropskog prvenstva, selektor Dragan Stojković Piksi je izneo utiske.

"Što se rezultata tiče - da, ali izuzetno sam ponosan na momke, mnogo pretrčanih kilometara, dali su sve od sebe. Ako uđemo u neku dublju analizu, poraz od Engleza nas je doveo u ovu situaciju. Sve u svemu mislim da smo ostavili dobar utisak, bez obzira na rezultat. Igrači zaslužuju sve čestitke za požrtvovanje i borbenost, mislim da su predstavili Srbiju na najbolji mogući način''.

Kako komentariše meč sa Danskom?

''Ovo je bila tvrda utakmicu i na taktičkom planu neko ogledalo, sa obe strane. Znali smo da neće biti puno šansi, da ako dođemo u priliku da postignemo gol, da moramo da ga postignemo i to bi rešilo utakmicu. Ali, oni su bili u psihološkom smislu u prednosti, jer im je i remi odgovarao, a videli ste da i u duelu Engleske i Slovenije nije pobedio niko. Neverovatno, sa nerešenim rezultatom idu dalje.

AP PHOTOARIEL SCHALIT

Liga nacija u septembru, moramo da analiziramo šta i kako smo radili, da li je moglo bolje. Ali, u defanzivi smo napravili veliki pomak. Tu gde je bilo najviše kritika, tu smo baš bili dobri na EP'', smatra Stojković.

Ali, sada se pojavio problem koji nismo ranije imali - teško dajemo golove.

''To je to, falio nam je gol, falila mje pobeda. Možda i veliki broj šansi protiv Slovenije koje nismo iskoristili. Sve to je doprinelo ovome. Idemo uzdignuta čela, nismo obrukali Srbiju, svi mogu da budu ponosni na momke'', zaključio je Stojković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()