Piksi saopštio širi spisak za Rusiju i Kipar: Osveženja i povratnici kao zamah za EURO

Prvi meč je na programu 21. marta u Moskvi

05.03.2024. 12:39
  • Podeli:
Tan2023-10-1421541692_7 dragan stojković piksi AP PhotoDenes Erdos-652b06d676f19.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Denes Erdos

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković saopštio je širi spisak igrača za prijateljske mečeve protiv Rusije i Kipra.

Dva debitanta na spisku su Jan Karlo Simić, štoper Milana i Samed Baždar, napadač Partizana. Na spisku povratnika su Milan Gajić i Saša Zdjelar, igrači CSKA iz Moskve i „zlatni orlići“ iz 2015. godine.

Na spisku nema Miloša Veljkovića i Nemanje Gudelja zbog povreda.

Izabrani reprezentativci na širi spisak za naredno okupljanje su:

 Golmani

 

Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović, Mile Svilar

 Odbrana

 

Nikola Milenković, Erhan Mašović, Jan-Karlo Simić, Strahinja Eraković, Milan Gajić, Matija Nastasić, Strahinja Pavlović, Srđan Babić, Aleksa Terzić, Filip Mladenović

 Vezni red

 

Saša Lukić, Nemanja Maksimović, Sergej Milinković-Savić, Saša Zdjelar, Srđan Mijailović, Andrija Živković, Mijat Gaćinović, Lazar Samardžić, Filip Kostić, Dušan Tadić 

 Napad

 

Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović, Petar Ratkov, Samed Baždar

Stojković će konačan spisak imena igrača koji će konkurisati za mečeve sa Rusijom i Kiprom objaviti 11. marta, dok će se fudbaleri Srbije samo sedam dana kasnije okupiti u Staroj Pazovi.

Srbiju očekuju pripremni dueli sa selekcijama Rusije i Kipra, prvo "orlovi" 21. marta igraju meč u Moskvi, a potom četiri dana kasnije u Larnaki.

Da li će Simić upisati prve seniorske minute?

Simić je na pragu debija za A tim Srbije, do sada se isticao partijama kod Radovana Krivokapića u omladinskom timu "orlova". Najavljeni je novitet u timu za sledeće okupljanje. 

Jan Karlo Simić je već debitovao kod Stefana Piolija za Milan, došao je i do prvog pogotka u dresu Rosonera.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()