Počinje Premijer liga: Nova pravila stupaju na snagu

Nema više valjanja po terenu

30.07.2023. 08:45
  • Podeli:
Lopta Premijer liga-6438fe314fb08.webp Foto: Pixabay

Nova fudbalska sezona u Premijer ligi počinje 11. avgusta duelom Barnli - Mančester siti, a pred njen početak donesena su nova pravila kojima rukovodstvo lige želi dodatno da poboljša kvalitet takmičenja.

Među bitnim stavkama je činjenica da su sudije dobile zadatak da produže utakmice za svaku izgubljenu sekundu tokom igre.

Premier liga je prošle sezone, prosečno, beležila samo 54 minuta aktivne igre. Razlog tome su VAR pregledi VAa, proslave golova i brojna zadržavanja igre.

Međutim, EFL je odlučio da uradi ono što je FIFA tokom Svetskog prvenstva u Kataru. Utakmice će trajati dosta duže jer su sudije dobile naredbu da se svaki izgubljeni sekund nadoknadi.

Tako u novoj sezoni Premijer lige možemo da očekujemo dosta utakmica sa ogromnom nadoknadom, pa će i timovi koji imaju nameru da kradu vreme od sada dva puta razmisliti o toj taktici.

Takođe, sudije će biti značajno oštrije u sankcionisanju igrača tokom zadržavanja igre, posebno u završnoj fazi utakmice.

Tu se Englezi nisu zaustavili. Igrači koji su povređeni više neće moći da dobiju pomoć na terenu i moraće van terena kako bi se utakmica odmah nastavila. Naravno, izuzetak su teže povrede ili povrede golmana koje su rezultirale teškim prekršajem protivničkog igrača.

Igrač koji je izašao iz igre ne može odmah da se vrati u igru već je prinuđen da sačeka pored linije barem 30 sekundi i zatim mu, po pravilima, sudija dozvoljava povratak na teren.

Englezi su takođe zabranili korišćenje peškira za brisanje lopti, pa će i na ovaj način pokušati da zaustave krađu vremena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()