Pojačao se i nacionalni tim Saudijske Arabije: Roberto Manćini, zvanično, novi selektor

Odlazak sa klupe Italije nema veze sa pozivom iz Saudijske Arabije

28.08.2023. 11:58
  • Podeli:
Roberto Manćini_Foto Profimedia-64da315fc835f.webp Foto: Profimedia

Roberto Manćini (58), koji je nedavno iznenađujuće podnio ostavku na mesto selektora Italije ovog ponedeljka će i zvanično biti predstavljen kao novi trener nacionalnog tima Saudijske Arabije, objavili su svi italijanski mediji, ali i neke od svetskih agencija poput Rojtersa.

Manćini je potpisao četverogodišnji ugovor, do 2027., sa Fudbalskim savezom Saudijske Arabije. On će se, u ponedeljak, prvi put pojaviti pred novinarima u Rijadu.

Saudijska Arabija, koja je napravila senzaciju na prošlom Svetskom prvenstvu u Kataru savladavši Argentinu, budućeg svetskog prvaka, sa 2:1 u grupnoj fazi, nije imala selektora od odlaska Francuza Hervea Renarda, koji je potom preuzeo žensku reprezentaciju Francuske.

Podsećamo, Manćini je uveravao da njegova ostavka na mesto selektora Italije nije bila povezana sa ponudom Saudijske Arabije i obrazložio je poslednjim odlukama predsednika Italijanskog saveza (FIGC) Gabrielea Gravine, koje se odnose na sastav stručnog štaba.

"Po mom mišljenju, više nismo bili na istoj talasnoj dužini. Nešto će se dogoditi kada mene bude zanimalo, ali Saudijska Arabija nema ništa s tim", rekao je tada Manćini. 

Pod njegovim vođstvom, od maja 2018. do avgusta 2023., Italija je osvojila Evro 2021. i postavila rekordni niz od 37 utakmica bez poraza između septembra 2018. i oktobra 2021.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()