Policija pred, tokom i posle meča Dinamo - Hajduka hapsila navijače: Na Poljud došli i BBB

Fokusirali se da suđenje bude nezavisno, a navijači im napravili problem

31.03.2024. 08:36
  • Podeli:
hapšenje mup srbije-65491b0306a6d.webp Foto: MUP Srbije

Splitska policija je pre, tokom i nakon utakmice, odigrane na "Poljudu" između Hajduka i Dinama, privela 36 navijača i pronašla 205 komada pirotehnike.

Izgrednici su uhapšeni zbog kršenja Zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičinja i remećenja javnog reda i mira, prenose hrvatski mediji.

Od osumnjičenih je oduzeto ukupno 205 pirotehničkih sredstava od kojih je čak 179 policija pronašla oko stadiona.

Derbi je proglašen utakmicom visokog rizika, a na "Poljudu" ga je pratilo 32.000 navijača, od čega 1.500 gostujućih.

U poslednjem susretu 28. kola HNL, najvećem hrvatskom derbiju, fudbaleri Dinama su u Splitu sa 1:0 (1:0) pobedili Hajduk i prestigli ga na tabeli.

Za tri dana ova dva tima sastaće se ponovo, na istom mestu, u utakmici Kupa Hrvatske. 


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()