Posebne kazne za fudbalere: Svakih 100 grama viška košta 1.000 evra

U nemačkom klubu uspostavljen je cenovnik pre odlaska na praznike

24.12.2023. 09:47
  • Podeli:
Sebastijan Ale Borusija Dortmund_Martin Meissner AP Tanjug-63ecb595e823a.webp Foto: Martin Meissner / AP / Tanjug

Belgijski fudbaler Tomas Muner otkrio je kakve je sanckije Borusia Dortmund pripremila igračima koji se ugoje tokom zimske pauze.

U nemačkom klubu opuštanje tokom praznika igrače mogu da koštaju mnogo. Borusija Dortmund uvela je pravila kako bi obeshrabrila svoje fudbalere od preteranog uživanja u hrani i piću tokom božićnih dana. Uprava kluba izvršiće kontrolu telesne težine i ako bude prekoračena svakom pojedincu sledi novčana kazna.

"Merili su nas na zadnjem treningu i tako će biti kad se vratimo s pauze. Cenovnik je poznat. Propisana je kazna od 1.000 evra za svaki kilogram viška, a onda, iznad određenog nivoa idemo na 1.000 evra za svakih 100 grama", ispričao je Muner za RTBF.

Belgijanac prema tvrdnjama nikada nije sankcionisan zbog ovakvih stvari, a kaže da zna one koji jesu, ne želeći da otkriva njihova imena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()