Italija tuguje: Preminuo legendarni fudbaler Salvatore "Toto" Skilaći

On je preminuo posle duge borbe sa rakom

18.09.2024. 11:35
  • Podeli:
toto skilaći profimedia-66ea9a0f1454d.webp Foto: Profimedia

Nekadašnji italijanski fudbalski reprezentativac Salvatore "Toto" Skilaći preminuo je u 59. godini, prenosi danas Gazeta delo Sport.

Italijanski mediji navode da je Skilaći preminuo posle duge borbe sa rakom.

Skilaći je u karijeri igrao za Mesinu, Juventus, Inter i Džubilo. Sa Juventusom je 1990. godine osvojio Kup Italije i Kup UEFA. Sa Interom je 1994. godine stigao do trofeja Kupa UEFA.

Skilaći je za reprezentaciju Italije odigrao 16 utakmica i postigao je sedam golova. Sa selekcijom "azura" osvojio je treće mesto na SP 1990. godine u Italiji. On je bio najbolji strelac Mundijala u Italiji sa šest golova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()