'Postoji samo jedno rešenje': Gvardiola bez dlake na jeziku o gorućem problemu u fudbalu

Menadžer Sitija vrlo jasan u izdanju

30.09.2023. 15:55
  • Podeli:
Gvardiola Tanjug Ap Thanassis Stavrakis-64de28423fea5.webp Foto: Tanjug/Ap/Thanassis Stavrakis

Fudbaleri preko leta imaju sve manje vremena usled ubacivanja novih obaveza iz godine u godinu i deluje da to značajno utiče na zdravlje igrača.

O tome je pričao menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola, kako za taj problem postoji jedno rešenje.

"Postoji samo jedno rešenje, ako igrači odluče da urade nešto. Da kažu organizacijama, stanite, nešto mora da se uradi. Posle tih izjava možda će FIFA i UEFA reagovati. Jer bez igrača, šou neće moći da se nastavi. Recite federacijama - mi nećemo dalje dok se nešto ne promeni", rekao je Gvardiola.

Dao je primer NBA lige gde igrači za odmor i oporavak imaju daleko više vremena.

"Uvek dajem za primer NBA. Igraju 80 mečeva u nekoliko meseci, ali onda imaju četiri meseca pauze. Mogu da se regenerišu. Problem kod nas je da se igra dugo i da imamo samo tri slobodne nedelje. Igrači moraju da imaju uticaja. Ako igrači nešto žele da promene, oni su jedini koji to mogu da urade", dodaje legendarni strateg.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()