Prekid u Holandiji: Navijači Groningena ispoljili bes u 9. minutu

Gubitak statusa posle 25 godina

14.05.2023. 15:48
  • Podeli:
Navijači Groningena-6460e64bbee1a.webp Foto: Profimedia

Utakmica 32. kola holandskog šampionata između Groningena i Ajaksa prekinuta je već u 9. minutu jer su navijači domaćeg kluba ubacivali na teren baklje i dimne bombe.

Jedan od huligana, sa kapuljačom na glavi, utrčao je na teren sa tranparentom na kom je pisalo: Upravljanje sr****, je sr***. Za sve to vreme, na više mesta na travi, gust, crni dim, širio se po terenu.

Na tribinama je bio razvijen transparent: "Za ovo se nikada ne treba moliti, ovo nikada ne treba zaboraviti i oprostiti. Flederus: Persona non grata".

Groningen je prošle nedelje, posle 25 godina, izgubio status prvoligaša, pa su navijači odmah na utakmici pokazali nezadovoljstvo, a sudija nije imao drugog izbora nego da prekine meč.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()