Premijer liga odabrala najbrže: Na vrhu liste štoper, visok 193 centimetra

Razlika između drugog i poslednjeg je manja nego između prvog i drugog

08.02.2024. 17:52
  • Podeli:
Miki Van de Ven-65c5068c0a1f7.webp Foto: AP Photo/Jon Super/Tanjug

Premijer liga je objavila listu najbržih fudbalera u dosadašnjem delu sezone. Lubitelje fudbala je iznenadilo što na vrhu liste nije neki krilni ili bočni igrač, sa pozicija koje je oduvek krasila brzina. 

U proteklih šest meseci najbrži je Miki van de Ven, 193 centimetra visok štoper Totenhema. Njegova najveća brzina ove sezone bila je 37.38 km/h.

Od kada se meri brzina Van de Ven je i najbrži fudbaler u istoriji Premijer lige.

Holandski fudbaler je prošlog leta u Totenhem stigao iz Volfsburga za 40 miliona evra.

"Razlika između drugoplasiranog Ogbenea i poslednjeg na listi je manja nego između Van de Vena i Ogbenea", ponosan je Totenhem na svog igrača.

Drugi je Čidozi Ogbene , krilo Lutona (36,93 km/h), dok je treći na listi najbržih krilo Vulverhemptona Pedro Neto (36/86 km/h).  

Oni koji su uspeli da trče preko 36 kilometara na sat nalaze se još: Dominik Soboslaj (Liverpul), Dara O’Šej (Barnli), Entoni Gordon (Njukasl) i Amadu Onana (Everton). 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()