Premijer liga priznala veliku grešku: Liverpulu poništen čist gol

Najveći VAR promašaj od kada je uveden u Engleskoj

01.10.2023. 13:10
  • Podeli:
Real - Liverpul_Bernat Armangue 2-6412320f16743.webp Foto: Bernat Armangue

Derbi kola u Premijer ligi, ovog vikenda, između Totenhema i Liverpula završen je trijumfom ekipe iz Londona (2:1), a pamtiće se po najvećoj grešci sudije od kada je uvedena VAR tehnologija.

Dan kasnije Premijer liga je priznala grešku, odnosno da je Liverpulu poništen čist gol. Međutim, iz obrazloženja se može zaklučiti da se ekipi Jirgena Klopa ništa neće nadoknaditi.

Šta se desilo?

U 34. minutu, pri rezultatu 0:0, Mohamed Salah je uposlio Luisa Diaza koji je izašao sam pred golmana Vicarija i postigao pogodak. Pomoćni sudija je odmah podigao zastavicu i pokazao da je bio ofsajd.

Glavni sudija utakmice Simon Huper je nakon samo 40 sekundi razgovora sa kolegama u VAR sobi svirao ofsajd napadaču Liverpula i poništio mu pogodak.

Nedugo nakon utakmice Sudijska organizacija Premiershipa (PGMOL) se oglasila i priznala da je Liverpoolu poništen čist pogodak.

"Sudijska organizacija svesna je značajne ljudske greške koja se dogodila na utakmici između Totenhema i Liverpula. Gol Luisa Diaza poništen je signaliziranjem ofsajda sudije na utakmici što je bila očigledna greška i gol je trebalo da bude priznat. Ali, VAR nije ispravio tu grešku. Analiziraćemo kako je došlo do takve greške pa ćemo kontaktirati Liverpul i priznati grešku", stoji u službenom saopštenju PGMOL-a.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()